Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur ...

01/09/2023

Nu de leerlingen weer in de klas gaan zitten, is het tijd om de draad weer op te pikken voor het nieuwe schooljaar. Een schone omgeving is essentieel voor een productieve leeromgeving. Wij hebben alvast enkele tips die jullie kunnen helpen om jullie klas netjes te houden.

1 Veeg je voeten voordat je binnenkomt

Vuil, stuifmeel, bladeren kunnen allemaal mee naar binnen worden gelopen door de leerlingen, waardoor de vloeren er vies gaan uitzien. Help dit te voorkomen door je voeten te vegen voordat je de deur binnenkomt en doorloopt. Je kan hiervoor de Faro voetmatten gebruiken. Deze zijn in verschillende afmetingen beschikbaar. 

2 Recycled papier, glas en plastic.

Recyclen helpt de hoeveelheid afval dat te verminderen, zodat je het milieu helpt en tegelijkertijd je school schoon houdt.

3 Desinfecteer regelmatig

Desinfecteer de plekken in het klaslokaal waar de meeste bacteriën zitten. Denk aan de leeshoek, computers, … Gebruik hiervoor de Mayeri desinfectiedoekjes.

4 Help het poetsteam door uw klaslokaal netjes te houden

Zorg dat uw klaslokaal klaar is om schoongemaakt te worden, door rommel tot te beperken en losse spullen netjes op te bergen. Zo kunnen ze gemakkelijker door het lokaal manoeuvreren en kunnen ze beter bij de plekken die schoongemaakt moeten worden.

5 Ventileren

De lucht in een klas raakt snel verontreinigd. In de klas zorgen stiften, lijm, verf, meubels, computers … voor luchtvervuiling. Daarom is het dus heel belangrijk dat er continue verse lucht de klas binnenkomt en vervuilde lucht uit de klas wordt weggevoerd.

Webshop powered by Marcando