Ontmossen

18/04/2023

ONTMOSSEN

Iedereen heeft vroeg of laat wel eens te maken met groene aanslag op je terras, dak, muur, tuinmeubels … De mossen en algen zorgen ervoor dat het er grauw en vuil begint uit te zien. Ben jij benieuwd naar hoe je kunt "ontmossen"? Wij hebben hier het ideaal product voor, nieuw in ons gamma, Biomix ATM. Lees dus zeker verder.

De Biomix ATM is een vloeibaar milieuvriendelijke en biologisch reinigingsmiddel op basis van enzymen en verwijdert alle vervuiling en aanslag van atmosferische oorsprong. Biomix is het ideale reiningsmiddel voor alle buiten oppervlakken.

Biomix aanbrengen en doe verder niets! De enzymen en de natuur doen het werk voor u. Als de natuur (natuur en wind) zijn werk doet dan wordt het maximale resultaat ZONDER schrobben en afhankelijk van de graad en aard 
van de vervuiling reeds na enkele weken bereikt.

TERRAS - OPRIT

De ontwikkeling van mossen en algen tast je terras en oprit aan, hierdoor worden de materialen poreuzer. Wat gebeurt er? Een snellere slijtage. Dit geldt ook voor tuinbeelden. Het mos op je terras maakt de ondergrond ook gladder dus ontstaat er valgevaar. Je terras en buitenmeubels ontmossen is essentieel als je een veilig terras wilt dat er ook mooi, verzorgd en proper uitziet.

BUITENMUREN

Buitenmuren zijn blootgesteld aan weer en wind waardoor de muren na verloop van tijd verkleuren. Vooral tijdens de natte maanden ontwikkelt het groenaanslag zich en situeert het zich meestal op de muren die minder zon krijgen en dus vochtig zijn. Je ziet dan vaak een groene schijn, en mos kan zich beginnen vormen. Dit is slecht voor de muren omdat ze dan minder kunnen ademen en na verloop van tijd kunnen zich schimmels vormen.

DAK

Tijdig je dak ontmossen is belangrijk en heeft een aantal interessante voordelen. Door mos op het dak wordt de dakbedekking poreuzer waardoor er makkelijker vocht wordt opgenomen. Wanneer het vriest zet het vocht uit waardoor er scheurtjes en barsten in de bedekking kunnen komen. Mossen hechten zich vast in die barsten en vocht kan verder infiltreren. De schade aan het dak wordt zo groter, wat op termijn kan leiden tot lekkages, aangetast dakisolatie … Door je dak te ontmossen verleng je dus de leversduur en geeft een mooiere uitstraling aan het gebouw.

Links & downloads

Webshop powered by Marcando